Reaching out Tel-Aviv

לשיתוף ותמיכה

מוצ”ש ואמצ”ש

קבוצות התמיכה מאפשרת הפגת הבדידות, הפחתת תחושת הניכור מהסביבה בכל הקשור להתמודדות נפשית, וגם תמיכה הדדית, עצות מועילות ובעיקר תחושת שייכות ויכולת הזדהות בין המשתתפים.

בקבוצה באפשרותך להקשיב, להשתתף ולשתף בהתמודדויות היומיומיות העומדות בפניך. כאן תהיה לך אוזן קשבת, תמיכה, פידבקים, הכלה של רגשותיך, מקום לעיבוד הרגשות, נקודות מבט חדשות ורעיונות להתמודדות באופנים נוספים.

צור קשר:

מטרת הקבוצה היא תמיכה הדדית – ללכת יד ביד לאורך הדרך עם הרבה אמפתיה, הכלה ותחושת שייכות.



שאלות ותשובות

(זמין ללחיצה בדף האינטרנט:)mo.time2lapse.com

המפגש מתנהל בסבב של שיתופים ופידבקים. אורך המפגש הוא כשעתיים וחצי עם הפסקה קצרה באמצע. הקבוצה בת 4 איש מינימום ו- 8 איש מקסימום. יש כיבוד צנוע ומנחה אותה אודי. בדר”כ יש הסעה למפגש ועלות ההשתתפות: 30 ש”ח, מי שחדש פעם ראשונה – לא משלם. 

למי הקבוצה מתאימה?

הקבוצת יכולה להיות רלוונטיות לאנשים המתמודדים עם כל קושי או משבר נפשי המלווה בחרדה ודיכאון והאבחנות המוכרות: הפרעה דו קוטבית (בי-פולארית / מאניה דיפרסיה), מחשבות טורדניות (OCD), חרדה חברתית, הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD), סכיזופרניה, הפרעות אכילה (אנורקסיה, בולמיה).

הקבוצה מתאימה לאנשים שסובלים מבדידות או ניכור הסביבה לבעייתם / רוצים לקבל תמיכה ומסוגלים לתמוך / רוצים מעין השלמה חברתית יותר לשיטות הטיפול הקונבנציונלי / רוצים להיות בסביבת אנשים שמבינים ויכולים לעזור מנסיון החיים שלהם.

הקבוצה אמורה להתאים למי שיש לו יכולת אמפתיה, יכולות תקשורת והבנה (בסיסית) של מושגים פסיכולוגיים, יכולת לשים את השיפוטיות והשוואות בצד ולהקשיב לאנשים ממקום נקי של עזרה והכלה.

למי הקבוצה לא מתאימה?

עם הרצון להכיל אנשים עם הפרעות מגוונות ומנסיון העבר – הרבה סיטואציות בקבוצה לימדו שהקבוצה לא תתאים לכל אחד, כמו מסגרות רבות אחרות לא כל מסגרת מתאימה לכל אחד. זה לא הופך אף אחד לפחות טוב או יותר טוב. מטרת הקבוצה היא שיתוף ותמיכה הדדית.

הקבוצה עלולה לא להתאים לאנשים שקשה להם עם מטלות יומיומיות ברמה יומיומית / מתקשים לשבת ולהקשיב יותר משעה / לא מאוזנים רגשית ונתונים למצבי ניתוק או פסיכוזה חלקי או מלא / לא מסוגלים לתרום ולהיתרם מהקבוצה. המילה עלולה מודגשת כי לא נמהר לפסול אף אחד ותמיד יש אפשרות לבוא, לבדוק ולנסות. במקרה של ספק יש ליצור קשר עם המנחה.

 

שאלות ותשובות

  • עודכן לאחרונה בתאריך 28.1.2019

איזו קבוצת תמיכה זו?

זו קבוצת תמיכה לאנשים שמתמודדים עם כל קושי נפשי. יש אווירה טובה תומכת וזה בעיקר מה שחשוב בקבוצת תמיכה.

כמה אנשים מגיעים למפגשים?

השאיפה היא ל- 5-6 משתתפים בכל מפגש. 4 הוא המינימום לקבוצה ומעבר ל- 8 חברים כבר תישקל פתיחת קבוצה חדשה. 5 חברים הם בדיוק המינון שכל אחד יכול לשתף ולקבל פידבקים ולהפיק מהפורום זמן ראוי לשיתוף ולתמיכה בלי שהמפגש יהיה קצר מדי ובלי שיהיה מעייף מדי.

כמה זמן כל מפגש?

המפגש הוא כשעתיים עד שעתיים וחצי עם הפסקה קצרה באמצע.

באיזה שעות נפגשים?

סביבות 8 בערב.

מה תדירות המפגשים? זה רק במוצ”ש?

כרגע המתכונת היא פעם בשבועיים במוצאי שבת. ייתכן שתשתנה בעתיד.

איפה נפגשים?

נפגשים בסביבת ת”א. בעבר היינו מקיימים את המפגשים בסטודיו, אבל כדי לחסוך עלויות עברנו לבתים של המשתתפים. לרוב המארח קבוע, אבל אנחנו פתוחים להצעות.

האם יש עלות השתתפות בקבוצה?

אפשר להגיע למפגש ראשון ללא עלות ולאחר מכן העלות היא מינימלית – 30 ש”ח.

התשלום הוא על ארגון המפגשים וכל מה שקורה מאחורי הקלעים. במדד התגמול ניתן לומר שהוא על גבול ההתנדבות. הרבה קבוצות שלא גובות תשלום מתפרקות בסופו של דבר בגלל שחיקה שנובעת מחוסר תגמול.

אפשר לשלם במזומן, בביט, בפייבוקס ובפייפאל.

מה עושים שם?

כל אחד מקבל כ- 10 דק’ לשיתוף ועוד כ- 5 דק’ לפידבקים מחברי הקבוצה. אפשר לדבר על כל דבר שרוצים להעלות בנושא של התמודדות נפשית – התלבטות, קושי, משהו שעבר במהלך השבוע, דיון על נושא מסוים או כל דבר שרוצים להביא לקבוצה. אפשר גם לא לדבר וזה בסדר.

 

בדר”כ מביאים קצת כיבוד, מי שרוצה, וחולקים גם דברים טובים ביחד.

מי המשתתפים במפגשים ומה המשותף לחברים בקבוצה?

כולם בקבוצה מתמודדים עם קושי נפשי בחיים, בין כרוני ובין אם זמני על פני כמה חודשים. בניגוד לקבוצות להפרעה ספציפית זוהי קבוצה מעורבת שהחברים בה יוצרים השלמה ואווירה ייחודית. המשותף הוא רצון לעזור ולהכיל בלי לשפוט. בדר”כ החברים בקבוצה הם אנשים שמתפקדים בחיי היום-יום.

מה הגילאים של החברים?

המינימום לכניסה לקבוצה הוא גיל 20. קושי נפשי הוא קושי נפשי בכל גיל, רק הנסיבות יכולות להיות שונות. הרעיון הוא לתמוך בכל גיל. ממוצע הגילאים של האנשים שמגיעים אלינו הוא 35 פחות או יותר.

יש גם בנים וגם בנות?

כן. האיזון בדר”כ הוא כמעט חצי חצי.

הקבוצה הזאת קיימת הרבה זמן?

אפשר לומר. התקיימו בינתיים, עדכני לתאריך שרשום למעלה, כ- 30 פגישות.

מי מנחה?

אני אודי. הייתי במשך כשנה ב- 2 קבוצות תמיכה ולקחתי השראה מ- 2 מנחים, להם תכונות שונות ומנוגדות. אחרי כשנה בקבוצות הפכתי לעוזר מנחה בקבוצה אחת ומנחה בקבוצה השנייה ובעצם שילבתי את היתרונות שראיתי בכל אחד מהמנחים.

 

דברים עיקריים שאומרים עליי הם שיש לי יכולת הכלה, אמפתיה וחוסר שיפוט גבוהה. על אף שאינני מטפל צברתי נסיון מתהליך אישי שעברתי ומסיפורים רבים ששמעתי בשיחות פרטיות ובקבוצות.

מה מביא אותך לשם?

האפשרות לשמוע אנשים שמתמודדים עם דברים דומים / שונים. היכולת לעזור ולהתחזק מדברים שאני אומר לאחרים כשאני עוזר להם.

 

כל התחום המקצועי של בריאות הנפש הוא תחום מאוד אפור ומגוון ויכול להיות מתעתע. דווקא קבוצת תמיכה שימשה עבורי כגורם משלים למקצועי ואפילו פיזרה את העננה סביב סוגי הטיפול.כשהשתתפתי בקבוצות הן היו מאוד יעילות עבורי, לפעמים אפילו יותר מטיפול מקצועי. התמדה בקבוצה יכולה להיות סוג של אחיזה שאפשר לעבור באמצעותה תקופות קשות.

 

תחום הפסיכולוגיה גם הוא מאוד רחב ומגוון. אותי מעניין ללמוד דפוסי התנהגות וחשיבה מאנשים חיים ולא מתיאוריות כתובות – ולעזור ממקום של הזדהות ואמפתיה, עם איזון בין הכלה לבין נתינת פתרונות מעשיים כחבר.

יש לך הכשרה בתחום בריאות הנפש?

לא. זאת קבוצה של שיתוף ותמיכה, אין לנו בקבוצה מטפלים או אנשים עם תעודות וגם המחיר של השתתפות בקבוצה בהתאם. התעודות שלנו הם נסיון החיים הנפשי שלנו, אותו עברנו בדמע. אין מרכיב טיפולי מקצועי, אבל אפשר להפיק ממנה אלמנטים טיפוליים וחברתיים מהנסיון האישי של כל אחד. רובנו גם מטופלים מקצועית במסגרות אחרות.

האם זה מתאים לאנשים שסובלים מבדידות?

כן, הרבה אנשים מרגישים בדידות שמלווה גם בדיכאון וחרדה, לכן מסגרת כמו קבוצת תמיכה יכול להקל על תחושת הבדידות.

האם צריך להתחייב?

אין מחויבות להגיע לכל מפגש, אך כדי לעבור תהליך וליצור יציבות גם קבוצתית וגם אישית רצוי להגיע לכל המפגשים, גם מבחינת הרצף הרגשי שעוברים וגם מבחינת החשיפה וההיכרות.

האם צריך להתחייב?

אין מחויבות להגיע לכל מפגש, אך כדי לעבור תהליך וליצור יציבות גם קבוצתית וגם אישית רצוי להגיע לכל המפגשים, גם מבחינת הרצף הרגשי שעוברים וגם מבחינת החשיפה וההיכרות.

הבעיה זה לאסוף המון כוחות כדי להגיע

נכון. תחשוב על זה כמו על עבודה או כמו על טיפול שאתה צריך להגיע אליו כדי להתקדם ולצאת מהמצב הקשה. נוכל לצרף אותך גם לקבוצת וואצאפ כדי שלפחות תהיה לך הזדמנות לקבל תמיכה ווירטואלית, שהיא לא אותו דבר בכלל אבל עוד נדבח לתמיכה.

יש סיכוי שמישהו יוכל לאסוף אותי?

אם יש אנשים שיש להם בעיה להגיע נוכל להוציא רכב. רק להודיע מראש על כך, כדי שנוכל להתארגן על ההסעה. הנאספים בדר”כ משלמים על הנסיעה.

אני רוצה לבוא

מעולה. נצטרך לעשות שיחה קצרה בטלפון לתיאום ציפיות, כדי שנדע שאנחנו מדברים על אותן כוונות מהקבוצה. הכוונה היא לשמור על אווירה טובה ואפשרות חשיפה בקבוצה, יחד עם הרגישויות שיש בה.

למי שיש חרדה חברתית ואינו מעוניין לעשות שיחת טלפון אפשר גם לשוחח בהודעות.

 

ישנם 2 מקומות בהם אודיע על קיום הקבוצה:

1. הודעת תפוצה בוואטסאפ.

2. קבוצת וואטסאפ, שם יש יותר שיחות ודיבורים, אליה נכנסים אחרי שמגיעים למפגש ראשון.

 

לכניסה לקבוצה יש ליצור עימי קשר. פרטי יצירת קשר מופיעים למעלה.

אני לא רוצה לבוא

אשמח לדעת למה, אם זה משהו שאפשר לשפר ולהכניס לקבוצה אעשה זאת.

שאלה אחרת?

כתוב/י לי. פרטים ליצירת קשר מופיעים למעלה.

יש לך שאלות נוספות? חששות? שאלות אישיות? כל העולה על רוחך – אפשר להתקשר אליי 053-5311058 או לשלוח הודעה בוואטסאפ.



אינדקס קבוצות לתמיכה נפשית

לא מוצא את עצמך בקבוצה פרונטלית? כאן תוכל/י למצוא קבוצות ברמה הארצית והמקומית, כלליות או ספציפיות להפרעה מסוימת, ריכוז מידע וקישורים, בתחום התמיכה והעזרה הנפשית וקבוצות למפגשים חברתיים.

טופס השארת פרטים

השאר פה את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

[caldera_form id=”CF5b0f3dac98fcd”]